Veelzijdig IJmuiden

Strand, zee, duinen, bos, een oude haven en goede voorzieningen, IJmuiden heeft het allemaal. Niet zo gek dus dat mensen die hier eenmaal wonen, niet zo snel meer vertrekken. Er zijn maar weinig plaatsen in Nederland waar zo veel te doen is binnen zo’n kleine straal. 

Winkelen kan in het centrum van IJmuiden aan de Lange Nieuwstraat of in de Zeewijkpassage. Beide zijn te voet of met de fiets snel bereikbaar vanaf Parkzicht. Verder vind je om de hoek een snackbar, huisarts, de supermarkt, boekhandel en bloemist. Zin in een lekker hapje eten? Aan de kust, in het centrum én bij het havengebied zitten talloze restaurants, cafeetjes en goede lunchrooms. Zelfs voor een avondje theater hoef je IJmuiden niet uit. Bij de oude haven zit het Thalia Theater en laten we Stadsschouwburg Velsen niet uitvlakken. 

Tot slot is IJmuiden ook nog een heel sportieve plaats. In de buurt van Parkzicht vind je Tennisclub De Heerenduinen, diverse voetbalverenigingen, hockey Strawberries in Driehuis en sporthal Zeewijk. Natuurlijk lenen het strand, de bossen en duinen zich ook perfect voor een gezonde work-out in de buitenlucht. 

Trek er lekker op uit

Vier vakantie in je eigen buurt. Vanaf Parkzicht in Stadspark Zuid fiets je in 10 minuten naar het brede zandstrand van IJmuiden. Hier krijg je nog de ruimte om ongestoord te zonnen, wandelen of te sporten.

Geniet van vakantie in eigen land
Strijk neer bij één van de paviljoens zoals Zilt aan Zee of Zandiego. Nationaal Park Zuid-Kennemerland ligt praktisch in de achtertuin en laat dit nou een fantastische plek zijn om te wandelen, fietsen of mountainbiken. En wil je nog meer? Verken dan Recreatiegebied Spaarnwoude met de golfbaan, indoorskibaan en mogelijkheden om een kano te huren.

Goed bereikbaar

Met de auto ben je vanaf Stadspark Zuid in 10 minuten op de N208, die aanhaakt op de A9 en de A22. Hierdoor zijn Beverwijk, Haarlem en Amsterdam goed en snel bereikbaar. Bij thuiskomst hoef je trouwens nooit naar een plek te zoeken, want voor alle appartementen is één privéparkeerplaats gereserveerd in het souterrain.

Met de auto
Haarlem: 15 minuten
Beverwijk: 15 minuten
Amsterdam West: 30 minuten
Schiphol: 20 minuten 

Geen auto nodig!

Parkzicht ligt zo centraal in IJmuiden dat je voor de dagelijkse zaken geen auto nodig hebt. Het strand, de winkels, (zorg)voorzieningen, de oude haven en prachtige natuurgebieden vind je allemaal op loop- en fietsafstand. Ideaal!

Te voet of fiets
De supermarkt: 5 minuten lopen
Het winkelcentrum: 5 minuten lopen
Het strand: 10 minuten fietsen
Nationaal Park Zuid-Kennemerland: 2 minuten fietsen

 

Openbaar Vervoer

IJmuiden heeft geen eigen treinstation, maar wel een uitstekend busnetwerk. Buslijn 3 en 74 stoppen op loopafstand van Parkzicht. Bus 3 rijdt naar Haarlem en bus 74 brengt je naar Velsen, Beverwijk of Heemskerk.

IJmuiden in beeld

Inloggen


Account aanmaken

Heb je nog geen account, dan kun je je registreren als belangstellende.

Account aanmaken